טרוניק - חנות סלולר ומעבדת תיקונים בישפרו סנטר מודיעין

SAMSUNG | APPLE | XIAOMI | OnePlus | Pixel


סל קניות
0item(s)

אין מוצרים בעגלת הקניות.

איזו אוזניות הכי מתאימות לנו ? מדריך כולל תמונות

זה לא אמור להיות קשה לבחור מבין סוגי אוזניות נפוצים את צמד האוזניות המושלם, ולאחר קריאת המדריך שלנו, אתם תדעו בדיוק איך למצוא את המוצר הנכון שיתאים לצרכים ולתקציב שלכם!

כיום ניתן למצוא מגוון רחב של סוגי אוזניות המתאימות לכל צורך. מאוזניות מרהיבות שמפנקות את האודיופילים למיניהם ומציעות טווח תדרים מטורף ועד כאלה פשוטות יותר שאפשר לשים במכון כושר והסאונד אינו המרכיב היחיד.
השלב הראשון המומלץ בתהליך בחירת האוזניות הנכונות הוא לבדוק איזה אוזניות יספקו את החוויה שאתם מחפשים, ולאחר מכן לשקול את ההעדפות האישיות שלכם להפקת צלילים (למשל, טרייבל חד או צליל בס וכד') והשלב האחרון הוא להתחיל לקנות במסגרת התקציב שלכם.
בהמשך אנו נפרט את סגנונות האוזניות העיקריים ואיזה סוג תקציב ישפיע כנראה על חווית השמיעה.
 

אוזניות רגילות

אוזניות רגילות יושבות ממש מחוץ לתעלת האוזן, והן נשארות במקום בזכות נקודת הטרגוס. מיותר לומר שלא כל האוזניים מתאימות ביותר להחזקת האוזניות, אז הסגנון הזה אולי ייפסל עוד מההתחלה אם אין לכם את האוזניים האידיאליות מבחינת היצרן.
בעבר ודאי היו לכם כמה זוגות של אוזניות רגילות, אך אוזניות (נגיד החינמיות) שמחלקים עם סמארטפונים ונגני MP3 הן רק קצה הקרחון – אפשר להתעלות בקלות על הביצועים הבסיסיים שלהן אם בוחרים לקנות אוזניות מסוג אחר (איננו אומרים כי האוזניות המסופקות עם המכשירים הסלולארים כגון אייפון או גלקסי אינן טובות, רק אנו אומרים כי יש טובות יותר) , או שאפשר להחליף אותם בזוג זהה, אם המקוריות הולכות לאיבוד או מתקלקלות.
הודות לצורה הבלתי מושלמת של כל אוזן שבתוכן הן מונחות, אוזניות רגילות לעולם לא יציעו אותה רמת הפקת סאונד כמו הסגנונות האחרים. איכות הבס שלהן לרוב די נמוכה והן לא חוסמות את רעשי הסביבה, מה שגורם לווליום האזנה חזק יותר.
זוג איכותי של אוזניות רגילות יכול להחזיק זמן רב ולהישמע בסדר בשימוש רגיל עם נגני מדיה ניידים או מקורות אודיו דחוסים. המשקל הקל שלהן והעובדה שהן לא מפעילות לחץ על הראש, הופכות אותן אידיאליות לשימוש יום יומי עם או בלי משקפיים. אך אם אתם דואגים בעיקר לאיכות האודיו, המשיכו לקרוא...

 

 אוזניות רגילות

 

אוזניות In-Ear

סוגי אוזניות אלה מחליפות בהדרגה את האוזניות הרגילות כאוזניות הזולות הפופולריות ביותר, כאשר חלק מהיצרנים מעניקים אותן בחינם עם המכשירים היקרים יותר
(מגוון אוזניות ענק) . הן חולקות את המאפיינים היותר טובים של האוזניות הרגילות, כמו המשקל הקל והידידותיות למשקפיים, אך גם משפרות את הפקת הצליל.אוזניות In-Ear הן כמו אטמי אוזניים קטנים, כאשר אטמי הגומי הקטנים האלה מגיעים עד הכניסה של תעלת האוזן. זה יוצר איטום שחוסם יותר רעשי סביבה מאשר האוזניות הרגילות ולכן מספק סביבה מבוקרת עבור הסאונד.
אוזניות אלה כמעט תמיד מגיעות עם כמה זוגות אטמים בגדלים שונים כדי להתאים לרוב הראשים.ההבדל העיקרי הזה יכול להגביר את הבס ולשפר באופן כללי את חדות חווית השמיעה. חלק מהאנשים אולי לא אוהבים את התחושה של האוזניות בתוך האוזניים, אך לרוב עם הזמן מתרגלים לעניין הזה. חיסרון אחד של סגנון האטמים זה שהם הרבה פחות מתאימים לשיתוף עם אנשים אחרים מאשר אוזניות רגילות.כאשר רוצים לחסוך כסף על אוזניות, יש לצפות לירידה באיכות הבס וחדות הצליל.
סך הכול, אוזניות In-Ear מנצחות את האוזניות הרגילות באותו מחיר מבחינת הרגישות וחווית השמיעה הכללית.
 

אוזניות קשת

אוזניות קשת יושבות על החלק העליון של האוזן, ויש בהן כריות מרופדות לנוחות ולהפחתת רעש. כל צד מצוייד ברצועת ראש או צוואר שלרוב גם היא מרופדת לצורך הנוחות.
סגנון אוזניות זה יכול לספק סאונד הרבה יותר טוב מאשר האוזניות הרגילות או אוזניות ה-In Ear הודות לפדים הגדולים בהרבה. לאחרונה אוזניות קשת מפורסמות כמו "ביטס" של ד"ר דריי או ה"נונטק זורו" הפכו את סגנון האוזניות הזה לטרנדי ופופולארי. צליל הבס שלהם יכול להגיע משטוח לקצוות נמוכים במיוחד, ובאופן דומה טווחי האמצע והטווחים הגבוהים נוטים להיות טובים מאוד.
אוזניות קשת יכולות להיות ניתנות לקיפול, אלחוטיות ו/או חוסמות רעש. הן יכולות להיות קומפקטיות או מאסיביות, והן מוצעות בצורות וצבעים רבים. זה מה שהפך אותך להצהרות אופנתיות, אך זה לא מוריד מהביצועים שלהן (במיוחד של המותגים היוקרתיים).
חסרונות של אוזניות הקשת יכולים להיות נוחות מוגבלת עבור אנשים עם משקפיים, לחץ על הראש והאוזניים במהלך שימוש ארוך ודליפת רעשי סביבה אם הכריות לא מתאימות לצורת האוזן שלכם.

כאשר התקציב הוא מוגבל, אוזניות קשת במחירים נמוכים נוטות להתפשר על הטרייבל, הבס, נוחות ו/או איכות העיצוב.

 אוזניות קשת מבית AKG

 

 

 

 

אוזניות סגורות

שום דבר לא מנצח אוזניות סגורות לגמרי באיכות אולפן. האוזניות היוקרתיות בסגנון הזה יכולות בקלות להביא ביצועים שעולים מערכות סטריאו רב ערוציות, ואוזניות במחיר סביר יותר הן הרבה יותר טובות מסגנונות אחרים מבחינת איכות הצליל.
לאוזניות סגורות יש כרית במילוי קצף דחוס היושבת מסביב לאוזן ויוצרת מגע אוטם עם צד הראש שלכם, בשביל הפחתת רעש פאסיבי מקסימלית. האוזניות מגיעות עם פדים גדולים (בדרך כלל מאיכות גבוהה מאלה שנמצאים באוזניות קשת) ואיכות הצליל הזמינה באוזניות אלו ללא ספק עולה על כל השאר.
את האוזניות הסגורות מהללים מקצוענים וצרכנים כאחד, ממלחיני מוזיקה עד לגיימרים, הודות ליכולת שלהן לספק צליל בטווחים גדולים. שוב, אוזניות סגורות יכולות לספק צליל שטוח אמיתי, או תדרים מעוצבים שיכולים להדגיש את הטווח הגבוה או הנמוך וכך לקלוע טוב יותר לטעם האישי.
חסרונות של האוזניות הסוגורת הם חוסר התאמה למשקפיים, משקל כללי כבד יותר וחיי סוללה קצרים יותר, כאשר מדובר בזוג אלחוטי. אולם כנראה הנוחות תהיה הרבה יותר גבוהה אפילו במחירים נמוכים יותר.
חסכון בכסף על אוזניות סגורות זה לא רעיון ממש טוב, אך אם אתם עם תקציב מוגבל, האוזניות הזולות יותר חוסכות בדיוק הצליל, בחומרים ובאיכות התוספים כמו מיקרופנים מובנים.

 אוזניות סגורות - מבית Sennheiser

 

 

 

 

אוזניות אלחוטיות

אוזניות In-Ear, אוזניות קשת ואוזניות סגורות מגיעות היום גם בצורות אלחוטיות, כשחלקן משתמשות בטכנולוגיית הבלוטוס המשופרות בהרבה ואחרות משתמשות בתדרי אינפרא אדום או רדיו. לכל סוג של אוזניות אלחוטיות יש יתרונות, חסרונות וטווחי מחירים.
היתרונות של אופציית האלחוטיות כוללים מרחב תנועה גדול יותר, ללא קשרים ובלי סכנות נפילה. עם בלוטוס, אפשר להשתמש במכשירי מקור רבים וגם להחליף ביניהם בקלות. אם משתמשים באוזניות עם מכשיר נייד, אפשר לענות לשיחות או לדחות אותן בלי להרים את המכשיר כלל. הבלוטוס נוטה להיות האופציה הכי טובה מבחינת כל השיקלים, ויש לו את תדר הרדיו האהוב ביותר על אוהבי האודיו.
חסרונות של אוזניות אלחוטיות כוללים חיי סוללה מוגבלים, כשחלק מהאוזניות ממש מחסלות את הסוללה או דורשות הטענה מחדש על בסיס קבוע. המשקל גם הוא גודל באותו קו עם הגודל של הסוללה הפנימית, מה שיכול לגרום לכל מיני בעיות נוחות כאשר משתמשים באוזניות זמן רב.

אוזניות אלחוטיות מבית Beats

 

 

 

 

אוזניות המבטלות רעש

חוץ מהאוזניות הרגילות, כל האוזניות מציעות רמה מסוימת של ביטול רעש פאסיבי באמצעות יצירת ניתוק (אטימה) בין העולם החיצוני והאוזן שלכם. אוזניות סגורות הן הטובות ביותר בכל הנוגע לביטול רעש פאסיבי, אך הביצועים שלהן משתנים בין היצרן והמודל. ביטול  רעש  חיצוני טוב מספיק לבתים, משרדים ואולפני סאונד, אך הוא לא עוזר במטוסים או במקומות ציבוריים, למשל.
שימוש בשיטת " ביטול רעש פעיל "( Active Noise Cancellation )  משתמש בחלק מסוים של חומרה מובנית כדי 'להקשיב' לרעש הסביבה מסביבכם ולנגן בחזרה אותם צלילים 180 מעלות מחוץ לטווח. זה "עובד" על האוזניים שלנו כך שלא שהן לא ישמעו את התדרים האלה, ויכול לספק סביבה שקטה במיוחד שבה אפשר ליהנות מהמוזיקה שלנו – אפילו בגובה!
חסרונות של ביטול רעש פעיל יכולים להיות אודיו עכור יותר בכל טווח התדרים, תלוי בסביבה שלכם. אם הרעש מבחוץ שמבוטל חופף לתדרים המוזיקליים שאתם מנסים להאזין להם, האוזן שלכם אולי לא תזהה אותם נכון. ביטול רעש פעיל גם מסתמך על מקור אנרגיה נוסף, אז יש לצפות למשקל נוסף וכמויות הטענה גבוהות יותר של הסוללה.

 אוזניות המבטלות רעש מבית Bose

 

 

עדיין תקועים?

סאונד הוא דבר אישי, ומה שנשמע לנו טוב, לא בהכרח חייב להישמע טוב לאדם אחר. אם אתה צריכים מידע נוסף על האוזניות שלנו, או שיש לכם שאלה שלא ענינו עליה כאן, אנא צרו עימנו קשר ונעשה כמיטב יכולתנו כדי לעזור.

אוזניות אלחוטיות TWS 

אוזניות אלחוטיות עם חוט מקשר - במיוחד לספורט

אוזניות לשחיה