טרוניק - חנות סלולר ומעבדת תיקונים בישפרו סנטר מודיעין

SAMSUNG | APPLE | XIAOMI | OnePlus | Pixel


סל קניות
0item(s)

אין מוצרים בעגלת הקניות.

מה היא סוללת גיבוי - למה היא משמשת ואיך בוחרים אחת מומלצת?

מטען חיצוני לגלקסי / לאייפון

טרוניק - סלולר ומעבדת שירות
ישפרו סנטר מודיעין - המלאכות 17 , מודיעין (צמוד למקדונלדס)
לקוחות יקרים , עקב המצב הבטחוני וצווי גיוס החנות עובדת במתכונת מצומצמת
שעות הפעילות הזמניות - ימים א עד ה 09:30 ועד 20:00
ימי ו' 09:00-14:30
מעבדה במקום

 טלפון 072-2826575

  ניתן גם בווצאפ בלחיצה כאן 

לדף מעבדת הסלולר - מחירים והסברים נוספים לחץ כאן




 

 

סוללת גיבוי זהו צמד מילים נפוץ בשנים האחרונות, אבל למה הן משמשות?

מהי סוללה ניידת ומה היא יכולה להטעין?

כיצד אנו בודקים את הפוטנציאל שלהן ואיך בוחרים את הסוללה הניידת המתאמה?





מהן סוללות ניידות ואיך הן עובדות?

סוללות ניידות מורכבות מסוללה מיוחדת בתוך כיסוי מיוחד עם מעגל חשמלי מיוחד ששולט בזרימת החשמל. הן מאפשרות לכם לאחסן אנרגיה חשמלית (לשמור אותה בתוך הסוללה) ולאחר מכן להשתמש בה כדי להטעין מכשיר סלולרי (למשוך אותה מהסוללה). סוללות ניידות הפכו ליותר ויותר פופולאריות כיוון שחיי הסוללה של הסלולרים, הטאבלטים ונגני המדיה הניידים האהובים שלנו הינם מהרצון לשמור על המכשירים הללו ניידים וקלים (יש לציין שקצרים ומתקצרים עם הזמן בעקבות פחת (בלאי מהשימוש) ולכן אנשים רבים נוטים להחזיק גיבוי לסוללה קרוב אליהם, המטען הניידים הללו מאפשרים לתגבר את המכשיר שלכם כאשר אתם רחוקים משקע ביתי.
הסוללות הניידות שעליהן אנחנו מדברים טובות עבור כמעט כל המכשירים שאפשר לטעון עם USB. מצלמות, גו-פרו, רמקולים ניידים, מכשירי GPS, נגני MP3, סמארטפונים ואפילו טאבלטים מסוימים אפשר להטעין דרך סוללה ניידת – בערך כל דבר שמטעינים באמצעות USB יכול להיות מוטען גם דרך סוללה ניידת – רק צריך לזכור לוודא שהסוללה הניידת טעונה!
 

איזה סוגי סוללות ניידות קיימות?

ההתמחות שלנו זה הינן בסוללות הניידות האוניברסליות. הן מגיעות בגדלים וצורות רבות שיכולות להיות מותאמות לדרישות המכשיר ולכל תקציב, יש אונבירסליות רגילות בעלת קיבולת גבוהה יחסית

ניתן לראות מגוון סוללות כאן

הסוג השלישי של סוללות ניידות הוא כיסוי נייד שהוא סוללה בסגנון הישן. אמנם הן יכולות להיות שימושיות, אבל לסוג זה של סוללות ניידות יש קיבולת טעינה ממש קטנה למכשירים שונים ולכן איננו משווקים אותן.
סוג אחר הינו סוללות ניידות המבוססות על טעינה סולארית, כרגע טרוניק אינה משווקת מוצרים בתחום הזה. 

 סוללות PD - סוללות מהדור החדש עם יציאת TYPE C , מספקות 15W ועד 45W. מתאימות לכל המכשירים המודרניים

איך מטעינים סוללה ניידת?

לרוב לסוללה ניידת יהיה שקע כניסה המיועד לכבל חשמל (לרוב USB ). חשמל זה יכול להגיע משקע USB במחשב שלכם, אך הוא ייטען מהר יותר עם מתאם לשקע בקיר. פעמים רבות רואים סוללה ניידת שמשתמשים איתה בשקע מיקרו USB לצורך הטענה, ושקעי USB בגודל מלא לצורך הוצאת חשמל. במקרים נדירים, סוללות ניידות יכולות להשתמש באותו שקע כניסה ויציאה, אבל זה נדיר ולא כל סוללה ניידת יכולה לעשות זאת, יש לזכור זאת כי אם ננסה לכפות חשמל לתוך פתח היציאה, אנחנו יכולים לגרום נזק לסוללה. תמיד כדאי לבדוק את ספר ההפעלה בשביל הוראות ספיצפיות במידה ואתם לא מוצאים שקע כניסה המסומן באופן ברור. 

בסוללות לא איכותיות הטעינה יכולה לארוך זמן, תלוי בקיבולת שלה וברמת הטעינה הנוכחית שלה וכמובן סוג הסוללה. למשל, סוללה ניידת בעלת קיבולת של 1500 mAh אמורה להיטען במשך אותו זמן שלוקח לסמארטפון הממוצע להיטען. ההטענה של מטענים גדולים יותר יכולה לקחת כפול מזה, ואף פי שלושה או ארבעה. לרוב הסוללות הניידות יש אינדיקטור LED שמראה כאשר הן מוטענות לגמרי, וממשק בטיחות שמונע הטענת יתר או התחממות של המכשיר. במידה זה מתאפשר, נתקו את הסוללה הניידת מההטענה כאשר היא מסיימת, או לפחות הימנעו מלהשאיר אותה מחוברת זמן רב לאחר ההטענה. טמפרטורת הסביבה וזרימת החשמל יכולים גם הם להשפיע על זמן ההטענה בטווח הארוך, כך שמומלץ  להשאירה מנותקת בשאר הזמן. 

חלק מהסוללות הניידות לא עובדות טוב עם מטענים בעלי קיבולת גבוהה (כגון אלה שמגיעות עם אייפון 5 ומעלה וכן גלקסי 4 ומעלה). אם מנסים הטענה מהירה של סוללה ניידת ממטען מסוג V  גבוה, הדבר יכול לגרום לנזק במעגל החשמלי הפנימי, שלא מכוסה על ידי האחריות, לכן נמליץ לקרוא בהוראות קודם או להתייעץ עימנו קודם לכן.

 

כמה זמן מחזיקה סוללה ניידת?

זוהי שאלה טעונה מעט. ישנם שני חיי מדף שחשוב לדבר עליהם כאן:

1. מספר הסבבים של הטענה/פריקה שסוללה ניידת יכולה לבצע באופן אמין במשך חייה.
2. משך הזמן שסוללה ניידת יכולה לשמור את ההטענה כאשר היא לא בשימוש.

התשובה לנקודה הראשונה יכולה להשתנות בין מודלים של סוללות ניידות, הרכיבים הפנימיים שלהם ואיכות הייצור שלהם. אנחנו משתדלים לא להחזיק במלאי סוללות ניידות שיש להן פחות מ-500 מחזורי הטענה בתוכן. זה יאפשר לכם להטעין מכשיר מהסוללה הניידת כל יום במשך שנה וחצי לפני שהיא תתחיל לאבד מיכולתה לשמור על הטענה לטווח רחוק. סוללות ניידות טובות ויקרות יותר יכולות להחזיק מעמד זמן רב יותר, בעוד שסוללות קטנות וזולות יותר יחזיקו מעט, תלוי בטיפול בהן. לרוב לא משתמשים בסוללות ניידות יום יום, כך שלעתים קרובות הן מחזיקות מעמד הרבה יותר משנה וחצי בהרגלי השימוש של העולם האמיתי.

הנקודה השנייה תלויה באיכות של תכנית המעגל החשמלי של היחידה השולטת ותאי הסוללה. סוללה ניידת טובה יכולה להחזיק את ההטענה 3 עד 6 חודשים עם אובדן בלתי מורגש. סוללות ניידות מאיכות ירודה יותר אולי יתקשו  לשמור על הטענה יעילה במשך יותר מחודש עד חודש וחצי. במובן הזה אתם מקבלים לפי מה שאתם משלמים ואם אתם צריכים אספקת חשמל לחירום לטווח רחוק כדי לשקול להגדיל את התקציב כדי להבטיח שלא תיקלעו למצב מביך. רוב הסוללות הניידות יאבדו את יכולת ההטענה במשך הזמן, במידה המושפעת מהסביבה ומהטיפול בהן. למשל, אם תשאירו את הסוללה הניידת ברכב, שם הטמפרטורות יכולות לעלות במידה רבה, זה עשוי לקצר את חיי המדף שלה.

 

כמה פעמים סוללה ניידת יכולה להטעין את המכשיר שלי?

בטרוניק, אנחנו משתמשים בנתונים המבוססים על נוסחה שלוקחת בחשבון קיבולת ממוצעת של מכשיר, המגיעה ל-4000-6000 MAH, רמת חשמל של מכשיר שהיא לא פחות מ-20%, ו-80% דירוג יעילות של הסוללה הניידת. רוב הסוללות הניידות מתגאות בדירוגי יעילות של עד 90% ואף למעלה מזה, אך גילינו ששימוש בעולם האמיתי באקלים הישראלי מגיע בדרך כלל לשיעור יעילות של 80%. אנחנו גם מעדיפים לחשב עם נתונים זהירים יותר כדי לתת לכם הערכה שמרנית במקום לצאת בהצהרות מפוצצות. ככלל, ככל שהסוללה הניידת גדולה יותר והמכשיר שאתם מטעינים קטן יותר, כך תקבלו כמויות הטענה גבוהות יותר. גורמים אחרים יכולים גם הם לשפר או להגביל את פוטנציאל הפריקה של הסוללה הניידת, אז חפשו אותם כדי שהסוללות יעבדו טוב יותר למשך יותר זמן.

הנוסחה שלנו:

כמות מטען חשמלי (mAh = מיליאמפר-שעה) * יעילות * התרקונות המכשיר ÷ קיבולת המכשיר (mAh )

דוגמה:

6000 * 0.8 * 0.8 / 1500 = 2.5 הטענות (בערך)

חפשו את האייקונים השימושיים בכדי לבדוק מיידית את פוטנציאל ההטענה של הסוללות הניידות שלנו לשימוש עם סמארטפונים, או השתמשו בנוסחה זו  בכדי לחשב את מספר ההטענות שכל מטען יכול להשיג עבור המכשיר שלכם. כל מה שאתם צריכים לדעת זה דירוג ה-mAh של הסוללה שלו.

 

מילון מושגים טכניים

מה המשמעות של mAh?
סוללות הנפוצות בקרב מכשירים ניידים וסוללות ניידות מדורגות לפי אמפר/שעות, הנמדד במיליאמפ כדי ליצור מספרים שלמים. דירוגי ה-MAH מציינים קיבולת לזרימת חשמל לאורך הזמן.

Li-Ion & Li-Polymer
סוללות יון ליתיום ופולימר ליתיום הם סוגי התאים הניתנים להטענה הנפוצים ביותר שאפשר למצוא בין הסוללות הניידות. תאי יון ליתיום הם בדרך כלל זולים יותר ומוגבלים בקיבלות ה-MAH שלהם, בעוד שתאי פולימר ליתיום יכולים להיות גדולים יותר ולא סובלים מהשפעת על אפקט הזיכרון לאורך זמן.

יעילות
כאשר מועבר חשמל, יש תמיד אובדן מסויים בשל ההתנגדות. סוללות ניידות לא יכולות להעביר 100% מהקיבולת המעשית שלהם למכשיר, אז אנחנו לוקחים בחשבון את האובדן הזה כאשר אנו מחשבים כמה פעמים מכשיר ממוצע יכול להיטען מסוללה ניידת מוטענת במלואה בכל גודל נתון. דירוגי יעילות משתנים בין הסוללות הניידות על בסיס סוג התאים שלהן, איכות המרכיבים והסביבה. דירוגים בין 80% ו-90% מהווים כרגע את התקן התעשייתי. היזהרו מאופציות זולות באופן מחשיד המבטיחות דירוגי יעילות מעל 90%.

התפרקות מכשיר
זהו המצב של הסוללה במכשיר שאותו אתם רוצים להטעין. ככל שרמת החשמל שבו נמוכה יותר, כך הסוללה הניידת צריכה לעבוד יותר כדי להחזירו לחיים. אנחנו מחשיבים הטענה מ-20% ל-90% כהטענה מלאה, כיוון שאובדן היעילות עולה מעבר לנקודות הללו, מה שמוביל לפוטנציאל הטענה מבוזבז. הטענה מ-5% ל-100% יכולה לקחת יותר חשמל (באופן אקספוננציאלי). 
 

בחירה של סוללה ניידת מומלצת ומתאימה

אם יש לכם צורך מיוחד בסוללה גיבוי, כנראה יש לנו את המוצר המושלם עבורכם! השתמשו בנוסחה שלנו למעלה כדי לקבל הערכה גסה של מספר הפעמים שסוללה ניידת מלאה תתן לכם לפני שהיא תצטרך להיטען שוב, ואז השוו את הצרכים שלכם והתקציב שלכם להיצע שלנו.
באופן כללי, כל המוצרים שבאתר עוברים בדיקות איכות מקיפות ולכן כולם מומלצים, כדאי לקרוא בעיון את דף המוצר בכדי לבחור את המוצר המתאים עבורכם...

יותר מדי חשמל? אם המבחר מבלבל אתכם ואתם רוצים לדעת עוד על הסוללות הניידות שלנו, פשוט צרו איתנו קשר והצוות שירות הלקוחות ישמח לסייע.
אנחנו כבר נשים את הכוח בידיים שלכם!